Οι φίλοι των καλντεριμιών

Διάφορες ομάδες ενεργούν για τη αύξηση των δυνατοτήτων περπατήματος στο Πήλιο. Η μεγαλύτερη και η περισσότερο δραστήρια ομάδα είναι “Οι Φίλοι των Καλντεριμιών του Νοτίου Πηλίου”, ένας σύλλογος του οποίου μέλη είμαστε και εμείς, και με τον οποίο συνεργαζόμαστε. Σκοπός του συλλόγου αυτού είναι να κάνει γνωστό τις φυσικές ομορφιές του Νοτίου Πηλίου, να τις προστατεύσει,και να προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε αυτές των ντόπιων και των επισκεπτών.

Δραστηριότητες

Ο σύλλογος αυτός οργανώνει ομάδες εργασίας τακτικά και με μεγάλο ενθουσιασμό για το άνοιγμα των καλντεριμιών, για τη συντήρησή και τη σηματοδότηση τους με κίτρινα σήματα. Γίνονται απογευματινοί περίπατοι, καθώς επίσης και τις Κυριακές, στους οποίους μπορεί κανείς να λάβει μέρος ελεύθερα και χωρίς καμία χρέωση.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι φίλοι των Καλντεριμιών έχουν ένα website: www.friendsofthekalderimi.org. Υπάρχει κατατοπιστικό φυλλάδιο, το οποίο κανείς μπορεί να κατεβάσει εδώ σαν pdf, όπου δίνεται ένας χάρτης με τισ διαδρομές των περιπάτων, και επίσης πως κανείς μπορεί να γίνει μέλος του συλλόγου.

Φωτογραφίες

'Ενας κυριακάτικος περίπατος

 

Περπατώντας με μαθητές λυκείου από το Τρίκερι

 

Πρόσκοποι από την Ελβετία βοηθούν στην αποκατάσταση ενός μονοπατιού

 

Μεσημεριανό τραπέζι μετά το περπάτημα

 

Η πρώτη χειμερινή δραστηριότητα ομάδας εργασίας του 2012

 

Το καλντερίμι μεταξύ Αργαλαστής και Χόρτου, που ήταν χαμένο μεσα στη βλάστηση εδώ και 35 χρόνια καθαρίστηκε τον Ιανουάριο του 2012